ZACHTE SILICONEN LENZEN

Maatwerk zachte lenzen behoort nu ook tot de mogelijkheden

De zachte lenzen hebben de afgelopen jaren, net als de vormstabiele lenzen, veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van lensmateriaal en design. Waar met de oudere type lenzen nog veel problemen waren met de zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog, is dat met de huidige generatie lenzen vrijwel geen probleem meer. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van het oog achter de lens enorm verbeterd

Heb je in het verleden zonder succes zachte lenzen geprobeerd? Maatwerk zachte lenzen behoort nu ook tot de mogelijkheden bij Oog voor Lenzen!

Voordelen van zachte lenzen:

• comfortabel

• de gewenningstijd is minimaal

• in principe geschikt voor alle leeftijden

Nadelen:

• duurder in gebruik dan vormstabiele lenzen

• een goede verzorging is een must

• kwetsbaarder dan vormstabiele lenzen

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van een soepel gel-achtig kunststof met een water percentage. Het water bindt zuurstof dat vervolgens wordt afgegeven aan het oogoppervlak. Door de soepele eigenschappen voelen zachte lenzen erg comfortabel aan en hoef je er nauwelijks aan te wennen. Wel zijn ze door de hoge flexibiliteit kwetsbaarder voor breuk, opnemen van vuil, eiwitten en vetten.

Oogmeting voor zachte contactlenzen

Ze moeten daarom frequent vervangen worden: maandelijks, tweewekelijks of dagelijks. Met zachte lenzen kunnen de meeste sterkte afwijkingen worden gecorrigeerd, zelfs astigmatisme (cilinder) en met leesgedeelte.

Graag geef ik je persoonlijk en vrijblijvend advies!

Afspraak maken?
Droom je leven met je ogen dicht en leef je dromen met je ogen open
nachtlenzen
Dank je wel voor je vraag, wij zullen hem zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.