LENZEN VOOR KINDEROGEN

MYOPIA-MANAGEMENT

Een contactlens op maat van een kinderoog, met een kleinere diameter en aangepast op oogbolling, is deze lens opgebouwd om het remmen van toename van myopie tegen te gaan. Deze contactlens voorziet in de juiste corrigerende verte sterkte maar zal voor nabij kijken ervoor zorgen dat de min- sterkte nauwelijks zal toenemen.

Incl. UV filter gecombineerd met een filter tegen blauw licht (uit digitale schermen) passen de  contactlenzen als beste op de ogen van jonge lensdragers.


VOOR WELK KINDEROOG?

Er zijn verschillende manieren om myopia controle toe te passen waar een oogarts/ orthoptist je over zal adviseren en blijven controleren op oog(as)lengte en sterkte wijzigingen.

Het uiteindelijke doel is altijd hetzelfde, namelijk het remmen van de groei van de ooglengte en daarmee de toename van myopie. De toename zal nooit volledig stilgelegd worden, maar een behandeling is erop gericht deze groei zo klein mogelijk te houden. Hoeveel effect dit heeft is bij iedereen verschillend.
WAT IS MYOPIE?

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd. Bij myopie kun je dichtbij wel scherp zien, maar veraf niet. Naar verwachting zal 50% van de wereldbevolking in 2050 een vorm van myopie hebben. Er wordt gesproken over een myopie epidemie.

Myopie wordt veroorzaakt door de groei van het oog. Wanneer je oog in de lengte groeit, vallen de beelden niet meer goed op je netvlies. In de meeste gevallen wordt dit zichtprobleem opgelost met een bril of met contactlenzen met een min - sterkte. Met het onderliggende probleem, het langer groeien van het oog, wordt dan niets gedaan. Inmiddels is hier een contactlens voor ontwikkeld, die remming van min- sterkte wel tegen kan gaan!

WELKE RISICO’S?

Het niet aanpakken van myopie is een gemiste kans, want vooral bij kinderen, tot 18 jaar, zal die min- sterkte de eerste jaren alleen maar toenemen. Een hoge min- sterkte brengt risico’s met zich mee. Op latere leeftijd kan een hoge min-sterkte namelijk oogaandoeningen veroorzaken wat je zeer kan beperken in het dagelijks leven.

Afspraak maken?
Droom je leven met je ogen dicht en leef je dromen met je ogen open
nachtlenzen
Dank je wel voor je vraag, wij zullen hem zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.