vormstabiele lenzen

Gezonde ogen

De zuurstofdoorlatende vormstabiele lens is de opvolger van de vroegere harde niet-zuurstofdoorlatende lens. Bij Oog voor Lenzen pas ik uitsluitend vormstabiele lenzen aan die zuurstof doorlaten, in het belang van de gezondheid van jouw ogen. Vormstabiele lenzen bieden een acceptabel comfort en houden gezonde ogen in stand, mits deskundig aangemeten.

Vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen zijn ook leverbaar met een leesgedeelte en cilinder. Bovendien zijn ze op langere termijn een stuk voordeliger ten opzichte van zachte lenzen. 

De voordelen op een rij:

  • gezond voor je ogen
  • de beste gezichtsscherpte
  • minder risico’s op infecties
  • makkelijk te hanteren
  • goede nabij lees- en cilindercorrectie
  • voordelig in prijs door levensduur van 1 tot 3 jaar
  • voordelig in onderhoud in vergelijk 

Veilig, gezond en het scherpste zicht!

Met de nieuwe hoog-zuurstofdoorlatende materialen en de nieuwe vormgeving geven zij een heel scherp beeld. Dit komt het draagcomfort ten goede en ze zijn ook nog eens het allerbeste voor de gezondheid van je ogen. 

Het materiaal is tegenwoordig minder hard en daardoor hoog-zuurstofdoorlatend.

Vormstabiele lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadigingen op het oog zoals bij zachte lenzen. Deze lenzen komen niet direct in contact met je ogen. Ze drijven op het traanvocht en blijven bewegen. Het inzetten van de vormstabiele lenzen heb je snel onder de knie. Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met het dragen van deze lenzen. Als je de lenzen onderhoudt met het opgegeven advies en elk half jaar laat controleren kun je lenzen je hele leven dragen. Heb je nu of ter zijner tijd leesproblemen dan zijn er ook lenzen waar een leesgedeelte in is verwerkt. 

Vormstabiele lenzen worden speciaal voor jouw ogen gemaakt. Elk oog heeft een andere vorm, elk oog is uniek! Het aanmeten van vormstabiele lenzen is maatwerk en vraagt meer kennis en vaardigheid, wat ik in huis heb voor jou bij Oog voor Lenzen. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormstabiele lenzen een perfecte oplossing zoals cilinderafwijkingen of op gelaserde ogen.

Graag geef ik je persoonlijk en vrijblijvend advies!

Afspraak maken?
Droom je leven met je ogen dicht en leef je dromen met je ogen open
nachtlenzen
Dank je wel voor je vraag, wij zullen hem zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Oops! Something went wrong while submitting the form.